Friday, December 31, 2010

F I R S Y A ♥

Eyhh , haa , mulaa laah ni . aty ni kann . dah mcm na tebelah 21 je . haha . eyhh , serious laah . haa . mmg rinduu . hmm -.-' ta tipo punyaa . knp laah kann ? knp mcm ni ? cbe bg tahuu sikit . bole ? ta bole tayahh ! hishh .

Awaak ni kann , awak dah besaa kan ? Ta lame lg na form5 dahh :) tuu pedaang tuu na buad ape . Mentang-mentang berlampu kann . hijau lagi . sukaa laah :) hee . na buad mcm mane kan kalaw dahh fanatik sangaad nan Hijau :) ta boleh buad pape . wink wink *

err , ape awak ni . Tengok laut dgn sape tuu ? hee . bukaan saya ke patot kat situu ? hee .
tapitapi , awaak tinggi lah . baguss . teruskan usaha okeyy ! :)

sebenanye saya ada wasiat :)
bacaa niyy :
Awaak sudaa besaa kan ? eyhh belom , blom SPM lgy .
Tp awak , ni tahun penting tahu ?
Belaja rajen2 .
tamo maen-maen lagy okeyy sygg :)
important , jgn nakal !
MOST important , don't you try to forget me !
MOST MOST important , sayaa sayaang awaak .
okeyy ?

Dulu saya bolehh la anta kad dekaat awak .
Sekaraang ? Dahh jauh laah , na anta kad pun ta dapat .
So , kalaw gunaa fumikigadiskecil ni , awak bace jugaak kan ?
haa , saya bagi tahu kat sini .
dahh , jgn tulis lagi . Nnty rindu plusplusplus .
padahal dahh memang punn . -.-'

cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Reunion ♥

Assalamualaikum wbt . Ahhay , bukaan maen lagi yer , Hee , seronok sngaad sebenanye :) Hell o kawankawan , saya SYAMIMI ASRI , dulu saya 6 Delima. err , kenaal saya ta ? bhahaha . ta kenaal ? tape laah . hee . Eyhh , kawan semua , knp kamu ni semua sangaad tinggi haa ?? Ape rhsia . err , tape , sayaa ta kesahh . Dpt jumpe suda baguz . hee . rindu lol same kowang ! Last jumpaa tahun 2005 , kite darjah enam . wee :D mcm2 perubahan !

Dyla , knp kaw tinggi ? haa ? ta aci . HAHA .Annas comel berCONTEX LENS :) hee . Aku ? ahh lantaak laa hay :) Haa , Mulaa2 sampai aku steady lagi ni . Tade ape yg plrlu dirisaukan . haha . Aku musykil knp budaak lelaki lambaat mcm kura-kura . Mengalahkaan pompuaan . Saba je nan kowng ni haay , mengalaahkan mak Datin haa . HA HA . Aku sbnanye bukan takot ape okeyy , takut jadi bahaan . maklumlaah . sayaa TINGGI . bhahaaha . err, tbetbe ! mimi ! Adli tinggi ! haha . a'ahh laa . tinggi . Haa , tu la kaw , aku da ckaap . jgn ckp besaa . Sahh dye lg tinggi . Huhh , tape . relax sudaa :) agaga . Dahh kumpul msg2 belagaak lagi tuu na bpecahh , kalaw mcm tu bukan reunion pacik ! haha . last2 jalaan laa gak ann . HAHA . na ikot , ikot . tana sudaa :) bhahaaha . pegy maen bowling . HAHA . huhare weyy. yg pntg aku ta men laah . wee , stakat maen utk owg je . Tapi aku jatohkan 7 pin okeyy . HAHA . 7 je kot . over ! :D Ade yg strike tu untung laa arab kan . Arab la tu yg strike . Najib skali yo , pastuu dah ke longkang . HAHA . cehh , cakaap owg aku pun ta strike :D

Okeyy , skrgg pergy makaan . Aisehh , lemaah sikit ni . saya pemalu . haha . Tp buad bodo je laa kann :D eyhh , alaa , kena dduk nan adli ke ? ahha . nnty ade pulak yg mara :D , tapi pape punn mmg klaaka laah , haha . Adli sukaa buad iklan gigi . na tengok ?
tengok tuu , tunjok gigi . Ahha :D Weyy bijoy kt blakang uww , agaak sikit na usha kawan aku . awek kaw na cmpak mane ? bhahaha . Lepaas tuu , dah solat semua , pegy karok , haha. karaoke :D msg2 melalak laah kann , credit smpai 12 . haa . nyanyi laah kaw :D bijoy nyani td . haha . dahh lame ta dnga sore kaw tuu doe . hee . adli pilih je lagu tapi ta nyanyi . err -.-' Dahh penat nyanyi maen game , game ape aku ta pasti . err , adli ajak lawan . meh . tengok spe mng . err , sure aku menaang okeyy . sumpah ! haa. menaang 1 mata je . HAHA . menaang jugaak ! :D

dahh beberapa jam , dahh penaat . hee , msg2 na beransur pulaang :) err , mcm sedihh je . eyh , ta lah . mane ade . wekk , nnty bole jmpe lagy kann :) pape pun , mmg best dpt jmpe kowang . dah laa rinduu -.-' nnty kita buad lgy . maklumlaah , yg ta dpt pegy dahh bsg2 jelez . HAHA . sape suohh ta ikot :D
okeyy guys , aku stop dlu , dahh penat .
Aku bg tengok gambaa pulaak :)









TENGS FOR THE REUNION .
S A Y A N G K O W A N G :D

cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Tuesday, December 28, 2010

Taggie .

hell o , first and foremost , tengs okeyy sygg for da tag !
err , comel kann ? :)

sediaa untuk soal jawaab :D

1. Sila beritahu nama penuh kamu.
nama ? ohh , NURUL SYAMIMI BINTI MOHD ASRI , sebijik mcm dalam IC tuu :D

2. Kamu suka warna pink tak?
pink ? ahha . dulu benci gila , org kate pink utk org GEDIK . gilaa . tp pink comel whaat :) suke jugak :)

3. Kalau kamu ditakdirkan bertemu dengan si pemberi taggie ni apa kamu nak cakap dengan dia?
err , msty laah na cakaap tq sangaad ! hee . tapi bole ke bertemu ? :)

4. Siapa paling comel? MaherZain atau kamu?
aww aww , jgn tanyaa ni okeyy , tapi jawaab jugaak . sudaah semestinyaa SAYA ! agaga :D

5. Mana lagi sedap, kek atau ais krim?
err , kek ? tidaak . ais krim lagi sedaap laah .

6. Bila tarikh lahir si pemberi taggie ni? ( Kalau kamu ingat, kamu memang hebat! )
err , manaa sayaa tahuu ! dye ta bagi tahuu pun . agaga :D

7. Ain Maisarah, siapakah dia?
Ain MAisarah ? sipakaah dia ?? NURUL SYAMIMI kenaal laah . :D

8. Ceritakan sejarah kamu membuat belog. Ikutlah sampai perenggan pun.
haa , err , berkalikali buad tahu ? adaa yg lupe password tinggal mcm tuu jea . agaga . akhirnyaa terbina jugaak belog ni hasil kerja keras KAHKAH . ta lawa kan ? saya tahu ! =='

9. Apabila hari jadi kamu, kamu nak saya ( pemberi taggie ini ) beri apa kat kamu?
haa , baeknyaa hati kamu wahaai si pemberi taggie . bagi laah apa-apa . sayaa terima semua . ahha . ta malu =='

10. Taggie ni ada sepuluh soalan jadi wajib tag sepuluh orang ya!

hana
nana
hirsya
cik gallus gallus
syaz
kak zizie


err , 6 je laah . agaga :D

cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

saayaaang awaak laah .

Hmm , malam makin sunyi nmpknyaa . Eyhh silaap . Bukaan malaam , pagi sudaah kan ? Err , entry kali ni betangguh-tangguh haa . Haishh mcm buad assignment pulaak hayy , na betangguh bagaai . HAHA . Poie lantaak laah . siapaa kesaah ? HAHA . ayaat ehh pulaak . tana kalaah . agaga :D
----------

Err , ape ni nawfaal ! jgn laah kacaaw ! alongg na tydo . alaaa . ishhhh . (buad suaraa manjaa nan nawfaal ) ececehh , padahal aku na ttup mate bengkaak ni haa . sakaai weyy ! dye pegy letaak nawfal atas kepala aku . kepale hotaak kaw laah haay . kepale aku dahh cukup bedenyut kaw na tmbah lg kann ? Hishh . Dahh la tuu matahari dah mencanak atas kepale , pukul 12 lbey aku baru bngun . bagus budak ni . Boleh buad menantu . HAHA . mate aku dahh mcm kenaa gam haa . bukan maen susaa na bukaak . Ni sume siapa punyaa pasaal ?? Haa . SUPERMAN ! sorry , mmg u buad I jd mcm ni okeyy . ha tengok tengok ! tana mengaaku kann ? haa , mengaaku je laah .

Aku dgn tepisat-pisat g larilari masuk toilet . Mak ayy , ni mate ke ape wey ? kaw pena tengok cite korea kann ? majo pelakon dye mate msty sepet ann ? HAHA . sampai susaa na bukak . mcm tuu laah mate aku pg td . agaga . naseb baek tiada siapa perasaan ! handal ta aku ?? :D dowang ingt aku bngun lmbat tuu yg sbbkan mate aku mcm artis korea . HAHA . padahal ?? :D
haa , aku buad muka ta besalaah je laah kann , mcm2 otaak aku pikir . Aku dah mandy semua , aku makan . Ahh ni dahh melampaau . Kepale aku tana kalah . mate dahh mcm artis korea tambaah kepale aku yg mcm na pecaah . Haa , best weyy ! Aku pun telaan lah actifast 2 bijik . HAHA . mmg tuu jea ubaat aku . actifast kat uma ni kalaw ta ibu nan ayah , aku laah yg abeskaan . HAHA . biasaalaah . speciaal ! kne slaalu mkn ubaat , Kaw ade ? tade ann ? :D

Skrg aku tengok tb , citer my girl . err ==' Aku sedihh gilaa . jln ceritaa tuu knp same haa ?? dye mcm tau2 je kann . balek-balek ulaang 'perasaan sendiri tak bolehh ditipu , mcm mana bepura-pura punn , hati takan penaah menipu ' eyhh , ceritaa ni mcm perli aku jea . hahh mulaa laah mate aku tembus tb uww . ye2 pndg tb , padahal otaak aku dah melayaang tmpt laen . HAHA . Aku ta pasti , tapi aku sedih gilaa ==' admit lagi sekali , dulu aku penah sedihh , tapi tade laah sampai mcm ni . emm ==' Hishh lagu ni pulaak feeling haa . kjaap2 . aku tutup . kunk ade yg banjir kunk payaah pulaak . okeyy sambungg , 1 je laah kan aku mintaak , jgn bg aku kehilangan buad kali kedua okeyy ? pomiz please encik ? ==' bolehh ta ? err . ta bole ? hmm =='
----------

haa , aku rasaa owg yg kenaal aku laah kan , yg penaah satu SEMENDA dgn aku dulu dye pahaam kot ! err , sorry laah kakak , adek , abaang semuaa ! sayaa ni mmg jahaat okeyy . ADMIT . ha dahh dahh , jgn na pandaai pandaai kate 'admit' tu bahasa kafir . Ta pahaam laah bagaai . Padahaal bhsa Inggeris je kot . huhh . pahaam kan ? admit tuu mengaaku . Hahh , dh teranselit ni haa sygg .so , sorry , this is me . boleh terima ta ? kalaw ta bole saya na buad mcm mane . err ==' sedihhnye . saya rela undur diri . eyhh apeape ? ta dpt dehh , saya sudaah undur sekali dulu . kali ni saya ta bolehh kalaah . sayaa bejuang demi awakk ! agaga . merepek je =='

err , ini awaak , saya ada awaak kan ? :)
sayaang awaak tahu ?
yes , you are the BEST thing that's ever been MINE
err , sayaa na pegy jauhh dgn awaak ,
bolehh ? mesty ta bole =='
----------

err , awak awak saya mintaak maaf ,
awak , saye mintaak maaf tahu ?
maafkan please ? =='
saya salaah kann ?
ye , saya salah .
tana gado lagi :'(
awak , awak jgn laah tinggalkan saya ,
saya ta boleh kalaw tade awk =='
org msty pelik saya cerita pasal awak memanjang ,
tapi sukaty sayaa laah kan ?
awak ta kesa knp dorg na kesaa .
err , mintaak sory . okeyy ? !
S A Y A N G A W A K S A N G A D

cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Monday, December 27, 2010

award dari adek putry ,

err , ape bendaa alaah ni weyy ? aku tahuu jugaak pasal bndaa ni . but aku ta penaah dpt lagi . err . klakaa kann ? adaa tpikir jugaak mau bg award ni semua , tapi ta terbuad . HAHA . aku punn tecengaang jea kann tadi masaa adek putry cakaap . agaga . sengaal jea aku . okeyy , that's the rule right . ambik award msty jwb que. aku tahuu tapi ta buad . so , ni adalaah buad julung-julung kalinyaa , agaga :D MALU jea ==' tapitapi , sukaa :D

okeyy , this is the question , mehh kaka jawaab :)

1. Bee nee baik or jahat ?
-err , dahh tahu lg na tanyaa , BAIK laah sayaaang ! :D

2.Ape yg korang paling inginkan dalam hidop ?
-haaa , mcm-mcm -SPM result with flying colors , blaja dekaat U , fulus punn na jugaak :) , rumaah besaaa , keretaa besaa , kerjaa best and ! love (for sure) . tapi bolehh ke dpt ? boleh kann ? :)

3.Dekat mane korang selalu amek photo comel comel ?
-eyhh , byk tmpaat laaah syg :) sini banyaak :
-http://hj-story.com/
-http://vi.sualize.us
haa , yg laen ta ingaat dahh amek kat mane :)

4.Sape yg korang paling sayang sangat sangat dekat dunia nee ?
-ayaah nan ibu laah ! of coarse , err , tapitapi , sayaang putry jugaak . wee . haa . satuu lagi , sayaang gilaa MOHD FIRDHAUS . err , tape kann ? :)

5.Warne ape yang korang paling suke ? kenape ?
-PURPLE okeyy ! sbb purple cantek lagi cute . wee . orgg yg sukaa purple punn semuaa comel belaka. agaga . *perasaan !

6.Tag untok tiga orang saje okey !


cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Saturday, December 25, 2010

5 tahun dahulu

Hye peeps ! Aishhhhh . Sebenaanye na post semalaam , tapitapi , Busyy betul laah . agaga . bajet ==' err , selepaas 4 kali aku menulis tengs for adding :) dekaat wall oraaang2 yg tahh sapesape umaat tuu dekaat pesbuk tuu . Aku beralihh dekaat blog ksygn . aww aww . rinduu . ececehhh . rinduu ke ? err , tade laah byk mcm rinduu SUPERMAN . huuhh ! sekaali update blog tade masukk nama SUPERMAN ta boleyy kaa ? HAHA ,eyhh , masalaaah jugaak ni . Memekaak pulaak owg dekaat pesbuk ni . ta boleyy tengok owg senaang . Sabaa laah kalaw ye punn . bg aku update blog ni dlu . memekaak je bunyi blupblup dekaat im aku ni . HAHA . Tahh saposapo umaat tahh . Yg ta boleyy belaah pakistaan pun ada . KAHKAH , tahh ape bahaasaa dye gunaa . eyyhh uncle . sayaa taraa pahaam apaa lu cakaap . sorry ahh . Kalaw mahu jual karpet saya tana . Dekaat umaa ni sudaa banyaak . terima kasehh sajaa okeyy . Dahh . aku log out je . HAHA . bbye abg pakistaan . wee :D

Aisehh dahh jauhh seribu meter dari topik ni . Aku sebenaanye na ceritaa pasaal kawankawan aku masaa sekolaah rendaah dulu . Aww aww . sweet laah koraang . Dulu maseng-maseng tinggi paras-paras aku jea . Skrgg ? Haa , amik kaw , kalaw aku antara dowaang ni mcm KLCC . HAHA . knp laah mereka mnjadi tinggi dgn begitu mudaah sekaali ? Bagi tips boleyy ? Apaa ? CALCI YUMM ? haha . tapayaah susasusaa laah haay . Drpd aku mkn bndaa alaah tuu baek aku pendek mcm ni jea . HAHA . Tapi alhamdulillah selepaas begaduhh gilaa-gilaa pasal ketinggian akhirnyaa ADLI berjaya merangkul anugerah PALING PENDEK . KAHKAH , ehemmm , untungg laah adli , dapat market dekaat blog aku yg ta bpe na indaah ni . HAHA . haa . blog ana punn adaa , Haihh , untungg laah . tapi bukan sbb kaw famouse okeyy . Wee , Sbb dekaat blog ana punn adaa market nama aku jugaak siap gambaa lagi . ececehh , bangga pulaak . HAHA . kaw adaa ? tade kann ?
Haa , anaa . pinjaam gambaa ni . Aku curik dekaat blog kaw . wee . aku bukaan pengcopycat okayy , pinjampinjam . Nnty aku bg balek . HAHA . tade laah , aku na amek teruss . buad kenangaan begaduhh slmlm . Hee :D
  • nampaak no 1 tuu ? haa . tuu statement yg sememangnyaa betul ! AKU PALING TINGGI . walawpun aku tengaah tipu ni . HAHA .
  • yg no 2 tuu . Haa hamboyy hamboyy , annas tana kalaahh . Na tinggi jugaak . Haa , amik laah sygg . Kitaa kan samesame tinggi . Aww aww . *perasaan ;)
  • haa , yg no 3 tuu apahal ? dylaa jelouse laah tuu . Aku tinggi . KAHKAH sekali lagy terPERASAN, Wee .
Haishhh , ta ckup betumbukk kat im sampai na pataah jarijemari aku yg comell ni . HAHA . Maseng-maseng na webbie . Webbie nan ana tp sekaatsekaat. Sakai kaw lappy ! Time ni laah na sekaat . cett ! tunggu laah time laen agaak ehh . Lepaas tu webbie nan dyla japp . Ape ? dyla kate saya comel ? HAHA . buad lawaak laah tuu kann ? ape daaah . Dyla , jgn buad aku malu okeyy , kite ni da betaon ta jmpe . Haa . sogan eden ! :D cehh , dlm hati sukaa . weyhh . ta baek bangga nihh . istighfaar skrg ! ASTAGHFIRULLAH HAL AZIM , ASTAGHFIRULLAH HAL AZIM , ASTAGHFIRULLAH HAL AZIM :) 3 kali baruu afdaal :)

Haa , tbetbe aku teringaat , masaa kitoraang chat hary tuu , si Polan sowaang ni mmg sakaai . HAHA . Pegy bukaaak cerita pasal bungaa . Sengaal kaw najib ! Kaw dari dulu . penDENGKI . Alkisaah nyaa mcm ni , ehemm , mase bilaa ahh ? hari guru kot ? namaa aku pulaak yg kenaa petik naek ataas nyanyi . Huhh . mmg , mmg MALUU . Adehhh ,lagu ape ahh ? Haa LANGIT KETUJUH . Naseb baek bukaan langit kesepuluh . Dgn bantuan ana and the geng berjaayaa abeskan lagu tuu . HAHA . sorry laah cegu kalaw suaraa terSUMBANG . haha . Ni semuaa keje kawaan sayaa yg tidak bertanggungjawab . HAHA . Aku jd solo nasyid dahh laah . Yg kaw panggil aku nyanyi solo ataas pentaas tuu apasaal ? ta ke mati tekejot aku ataas pentaas tuu kunk ? adoyyy . Nyanyi lagu balada lagi . kuikui . Klaakaa . Na dijadikan ceritaa , syok-syok nyaanyi ann , potaai naek , bg bungaa . HAHA bapaak laah segaan weyy ! siot jea ! weyy weyy , potai bg bungaa tu pun sbb terpakse okeyy . koraang laah yg suruhh . Bapaak malu aku atas pentaas uww . ta ckup tuu najib, masaa awal-awal aku masuk skolaah tu kaw dahh bulibuli aku semuaa kann ? dgn kimi si Kepalaa besaa . HAHA . Siot je pangaai masengmaseng . Dahh jatuh kan pensel bwh kerusi aku na suruhh aku ambik pulaak . HAHA . mmg SAKAI ! geraam aku weyy . rase na sekehh je kepala kimi yg besaa uww . HAHA . Aduyy , bilaa aku kenaang-kenaang balik . Klaakaa gilaa . HAHA . rasaa na balaas dendam pulaak dgn najib and kimi kepale besaa . HAHA . adoyy . aku dahh mcaam owg tak siumaan haa . tegelaak sowaang-sowaang dpaan lappy . HAHA . Ni semua krna tahun 2005 dlu . HAHA . okeyy sudaah laah tuu membebel . ta jadi keje kunk dek update bndaa alaah ni je . HAHA .


By the way , kawankawan , rinduu gilaa dgn kowaang ! best gilaa kalaw dpt kumpul balek kann ? err , insyaallah aku pegy . Kalaw dapat izin ibu nan ayahh ==' masehh berharaap nih . Hmm =='

cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Friday, December 24, 2010

damaai !

assalamualaikum wbt :D aww aww , sayaa na tulis karangaan . hee :D okeyy , aku dahh bg tahuu kann ? aku akan jd seseorng yg very nice if kaw punn nice . HAHA . G E L A B A H :D err act. entry ni khas utk nad . Tengs sbb dahh buad apaa yg sepatutnya , damai okey ! malaas na panjaangkaan bendaa nihh . Tade gunaa laah :) anyway , seperti yg dijanji kan , akak dahh padam punn post tuu . jgn buad laen kali okeyy . Blog akak bukaan lawa mana punn . Nad akaan rasaa lg puas haty kalaw create blog tuu ikut creativity and caraa sndiry ! believe it ! okayy , stop dlu .

D A M A I .
sayaa rasaa dahh dapat 1 pahaalaa hari ni . haha :D


cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Thursday, December 23, 2010

Agaga =='

Sempenaa bulan , hari , waktu , jam , minit dan saat yg bahagiaa ni , (bahagiaa ke ??) aku na cakaap , terimaa kasihh laah kan atas invite hang out andaa yg ta henti-henti . Kalaw kaw na tahuu , dengaan kepalaa yg bedenyut ni , aku meneruskan perjalann menaip bendaa alaah ni . HAHA . bace jgn ta bace .
  • 30 Disember 2010 , bersamaan hari Khamis jam 11 pagi , dekaat JJ s2 - Reunion dgn bekaas pelajar darjahh 6 SK PAROI 2005 .
  • 31 Disember 2010- 2 Januari 2011 , hari jumaat hingga ahad , dekaat PD - Reunion dgn budaak2 semendaa .
  • ditambaah lagi dgn invite budaak2 panchor kelaas 4 Nilam 2009, na hang out jugaak tapi ta tahuu bilaa laahkan .
  • err , lagi ape ahh ? HAHA . tade laah banyaak sangaad kot . kcohh jea .
Tapi dlm byk2 ann , ade satu owg jea yg ta invite pape . aku bukaan na mintaak dye invite aku CANDLE LIGHT DINNER , just terminal satu atau jaya jusco pun jadi laah kann . haha . Err , tapi tape . owg ta ajaak kann . Ape bole buad . KAHKAH . (gelaak terpaksaa :) , ayaat pasraah )-tuu jea mampu .

*lagi satuu , aku belum tentuu dapat hadir mana2 invitation ni =,= Masalaah kewangaan menimpaa . HAHA . Ekonomi merundum sejaak duatigaempat menjaak ni. duit poket pun ta masuk . Na top up lagi laah . maklumlaah . Dah ta pegy skolaah kan . Grr ! tension gilaa . Dahh habis SPM , tp same jea . mcm bodohh ! Kaw jgn main2 . Ni mmg tekanan ni ! Huhh ! T E K A N A N tahuu ? =='


Haaa , ni lagy satuu tekaanan :

semenjaak da jadi dewaasaa kann , ramaai kawan2 aku tanyaa bilaa na besaa . Huhh !
TERIMA DIRIKU SEADANYA ! haha . padaahal menyiraap nihh . Aku jea yg ta tinggi2 . pehh . sabaa mimi :) once again , senyum ta ikhlaas . bhahahaha :D

cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Monday, December 20, 2010

My Little Ulat Bulu :)

Ahha , ta ke pelik tajukk entry tuu ? hee . biaakaan . Sebenaanyaa , aku na tunjukk bendaa nihh :
Tadaaa ! hee . ta tkjut punn laah haayy . HAHA . Ulaat bulu aku :) Tadi syok-syok menyaapu umahh ni tbe2 aku nampaak , Eyhh , ulaat bulu ! HAHA . Then teringaat pulaak kann .
Bendaa nih , masaa kecik-kecik , ibu cakaap ni laah bnnda petame yg dye gunaa na aja akuu . HAHA . Tahuu knp ? Ibu aja aku kenal warna gunaa bndaa ni . So , masaa kecik-kecik aku just tahuu warna ijaw , kuning , pink , oren , biru , daaann yg paling penting , PURPLE ! Ahha . Klaakaa lak ayyy . Ni jea kaler aku tahuu ?? Ciaan . Hee . Tape , skrgg kamu sudaah jadi GADIS PINTAR wahaai Syamimi dan kamu tahu pelbagai jenis warna . Weee :D


Tapiitapi , nampak ta yg kaki ulaat tuu dahh hilaang satu . Woot woot , ganaasnyaa . sape punyaa keje weyy ? HAHA . ta tahuuu ! :)

Tuu okeyy lagi . Yg kat atas ni tana kalaah . Badan pun dahh koyaak . HAHA . Saya bukaan Si ganaas . Tapi paham je laah . Dahh bape tahuun pulaak kann bendaa alaah ni idup nan aku . hee .
haduyyy , tahh apahaal laah aku ttbe post pasal bndaa nihh . HAHA . Ni kenaangan laah . Wee . Dahh kepam ulaat ni . Tape , nanty aku basuhhh okeyy . Ngeee :D

cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Yeeeaaaaahhhhhhhaaaa ! :D

Hello , saya na bagi tahuu , sayaa sudaa dewasaaa , bukaan pelajar sekolaahh lagii laah . Aww aww , best weyyy . Tenaangg jea . HAHA . tenaang ke ? bajet laahh haayy . nanty ade laah tu yg kate , alaah , abes pun lambaat na bsg pulaak . Eyhhh , aku ta susaakan kaw kann ? :) So , relaax sudaa . Haha . Anywaay , byk lagi aku na post ,
GUD BYE SPM , tata . HAHA .

oraanng dalam fb punn gembiraa sayaa dahh habis SPM . HAHA .





Adakaah anda lihat betaapa gembiraanyaa sayaa ? Yeaahhh ! sayaa gembiraa :)



cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Sunday, December 19, 2010

Revision+Online=ReLine

Okeyy , aku na buad revision nihh . Act , aku da hafal . Aku tinggal na keluarkaan semuaa . Aku na try nihh . Kaw diam-diam laah . Jgn kacaw okeyy . Bacaa jea :)

Hmm , ape ehh aku bace tadi . Aww aww , ingat-ingat lupaa :) Haa ! Ingaat .

Teknik menaip sentuhan dgn postur badan lain okeyy ! totally DIFFERENT !

Teknik menaip sentuhan :
  • Lengkungkan jari sms menaip (semasa bukan sms) :)
  • Fokus mata pada bahan menaip
  • Gunakan kekunci SPACE BAR dgn betul
  • Ketuk setiap kekunci dgn gerakan perlahan dan ketukan lembut (kalau kasar nnty kaw penat menaip) :) ape lg ahh ? haa !
  • Ketuk kekunci enter dgn jari KELENGKENG ( jgn laah na pndai-pndai gunaa ibu jari pulaak ) :)
  • Kekalkan kedudukan jari pada kekunci rumaah selepas sesuatu pergerakan
  • Taip scr berterusan daannnn , ape ahh ??? =='
  • haa , Gunakan teknik penjarian yg betul sms menaip .
Okayyy ! Done . Aku dahh hafal . Kalaw keluar , untung laah . Kalaw ta mmg sakaaai . HAHA .

Postur Badan (yg ni akuu sukaa :D)
  • Bahu keadaan tenang (ingt kaw je ke kenaa tenaang ? Bahu na jugaak )
  • Mata separas dgn monitor (50-75 cm) -jgn lebihh2
  • Siku dan lengan bersebelahan badan
  • Lengan dan pergelangan tgn tidak menyentuh meja dan papan kekunci
  • kaki diletakkan diatas lantai dan sedikit terbuka
  • Belakang badan direhatkan pada kerusi (takan pd meja pulak . wee )
Yg laen pulaak laah . Haa , ISU ERGONOMIK (Yg ni punn aku sukaa :D)

Ergonomik tuu ape weyy ? haa . Dah ingaat !
  • Kajian tntg PEKERJA dan PEKERJAAN bg mghasilkan suasana kerja yg selesa dan selamat utk .. utk ape ?? adek aku kate utk kebaikan diri sendiry . Banyaak kaw punyaa kebaikan . HAHA . untuk meningkatkan kesihatan dan produktiviti laah :)
Tujuan utama ERGONOMIK :
  • meningkatkan produktiviti dan kecekapan
  • hasilkan keselesaan
  • mengurangkan tekanan psikologi
  • elakkan kecederaan dan kemalangan .
Okayy , lain pulaak ! Ape lg ahh yg aku ingaat ? haa ,

Mcm mane na set slide show scr automatik ? Lgkh2nyaa :
  • Klik task pane pada slide transition
  • Pilih automatically after , thenn ape ahh ? Japp2 ! haa ni ,
  • Taip masa transisi pd kotak yg disediakan
  • Klik apply to all slide
  • Last , klik slide show utk menayangkan slide .
DONE ! :)

Kaw da penaat bacaa ke ? Taya bacaa . Aku tengaa ulangkaji niyy :) Tapi alang2 tuu , kaw teman laah aku skaaly . Bace ni taw . Nnty kaw ingat , aku unn ingaat :)

Okayy , ni basic , mesty tahuu . walawpunn ade yg ta blajaa bnde ni :

Perisian Sistem - utk menghidupkan operasi komputer ( perisian ni cegu aku kate mcm mak , sbb kalaw dye tade komputer ta dpt on) contohh - Windows

Perisian Aplikasi - utk menyiapkan sst tugaasan yg tertentu / spesifik ( perisian ni pulaak anak kpd perisian sistem ) contohh - Microsoft office

Perisian Utiliti - Utk menambahbaikkan sistem komputer ( perisian ni bukan mak bukan anak okeeyy :D) contohh - Karspersky Anti virus / Winzip

Tetingkap pd MS OFFICE ialahh :

  1. TITLE BAR (T)
  2. MENU BAR (M)
  3. STANDART TOOL BAR (S)
  4. FORMATTING TOOL BAR (F)
  5. yg ni dekaat bawah -DRAWING TOOL BAR
  6. STATUS TOOL BAR
  7. dekaat tepi ade SCROLL BAR
  8. dekat atas ade RULER
Yg ni budaak PPN kalaw ta tahuu , da boleyy terjun bangunan dahh weyy .

Hmm , ape lagi ??

Haa , peranti input :
  • keyboard ( kalaw tade mcm mane kaw na masukkan data dlm komputer kan ?)
  • mouse
  • yg laen ta ingt :)
peranti output :
  • printer (tede printer mcm mane na print hasil kerjaa . Na bia bekulaat dlm pc ke ? :D)
  • speaker
  • monitor ( kalaw tade kaw na pndg ape ? Na pndg mukaa aku ? Mukaa aku tade data. HAHA )
e-Dagang (yg ni aku baruu hafal . Slame ni exam ta penaa pun . Hee :D)
  • perdagangan / perniagaan yg dijalankan scr perantaraan elektronik (online laah )
  • penjual dan pembeli berurus niaga scr maya (vitual)
  • e-dagang dijalankan tanpa had masa
Ahh dahh laa , e-dagang yg ni je aku hafal :)

Kelebihan e-dagang :
  • peniaga dan pembeli dpt mperolehi pasaran yg luas tnpa smpadan
  • Dpt mengurangkan kos operasi syrikat
  • Peniaga mndpt maklu balas pelanggan dgn mudah , cepat & tepat
  • Urusan perniagaan lbih lancar
  • ape lagiii ??? =='
  • Sgla maklumat tntg produk dperolehi melalui laman web syarikat
  • perniagaan dpt djalankan scr online
  • pngguna dpt buat kptusan dgn lbih baik dan tepat
Kekurangan e-dagang :
  • Sgla mklumat di laman web syarikat prlu dikemaskini . (kalaw malas jgn benigaa okeyy :D)
  • Hnya pelanggan yg excess dgn internet je boleh jd planggan syarikat (mean org yg kurang pngtahuan psal internet , bkn je ta dpt tempah , na bukak laman web syrikat unn ta tahu, so , kurang laah pelanggan :D)
  • walawehhh dua je aku ingat ?? ade lagii laah . Aduyyy =='
  • planggan kurang keyakinan dgn kslmtn urusan online terutama pmbyrn melalui kad kredit
  • Mslh pengintipan data di internet -akaun bank boleh dicerobohi mcm 1 kes yg ade org create laman web MAYBANK tuu kn ? Haa , tuu laah slh 1 kekurangan e-Dagang :) waah , ta sangke aku nihh seorang yg berpengetahuan luas . HAHA , masuk bakul angkat sendiry :D
hmmmmmmmmm . panjaang nyaa ?? haha . da penaat da tuuu ==' Okeyy laah . Selamat menjawab utk paper yg terakhir NURUL SYAMIMI :) . Sebelum bebas drpd mnjadi pelajar sekolahh :) Hee .

*
puhhh puhhh . keluar laah segalaa yg aku bacaa nihh . amin .

-------------------------

Awakk , na tahuu ta ? Dlm byk2 bndaa yg sayaa hafal , tapi awak yg paling saya ingaat :) Besokk mase exam mesty mukaa awak yg saya nampak . Hee . okeyy , bbye awak -
cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Friday, December 17, 2010

Please show me TRUE LOVE ♥

Okeyy , skrg mcm mana aku na mulakan ? uhh , susaa nye . Awak , awak tahuu kan saya sayaang awak ? ye , awak tahuu tu . Saya sayaang SUPERMAN .


Heyy encik SUPERMAN , awak ni tahuu ta yg awak sudaa curi haty saya ? Ta baek awak buad mcm tuu . Saya tahuu , saya ta boleyy anggap lebihh dari awak kann ? Awak dgn saya ? mesty awak tana orang ketawakan awak kalaw awak dgn saya . Oke , saya try buang perasaan ni . Tapi , saya mmg syg awak . ILY laah SUPERMAN . Haha . bodohnya sayaa tulis mcm ni .

Eyhh , tengokk , Kan bagus kalaw saya dpt bg tahu sume org perasaan saya kat awak . Tapi ta boleyy . Kan ? Awak pun mesty tana . Okeyy , saya faham =,=

Encik SUPERMAN , awak na tahu satu rahsiaa ?


Awaak faham ta mksd saya ? Saya ta boleyy kate SAYA CINTA AWAK :) walaw pun saya teringin na kate tuu sume :) Awak tahu knp saya cakap semua ni ? Sebab awak selalu ada dgn saya bila saya happy , sedih . TERIMA KASIHH ,

------------------

Encik A , saya mintaak maaf . Saya dahh cubaa na cintakan awak , tapi saya ta boleyy :( maafkan saya , Saya tahu haty saya milik owang laen . Skaly lagi , saya mintak maaf . Saya na bg tahu awak , tapi saya takut . Sbb awak kate , awak ta tahu ape awak akan buad kalaw saya tade dgn awak . Awak jgn laah ckp mcm tuu :( Saya msty pergy dr idop awak . Sbb awak layak dicintai . And bukan saya owang tuhh . Sayaa kenaal awak cukup lamaa , tapi saya ta boleyy anggap awak lebih dr seorang KAWAN . Please, I'm sorry !

Awak na saya dgn awak ? Mcm mana ? Saya tak bolehh :(

Saya haraap kita bolehh jadi mcm nihh , BEST FRIEND FOREVER ,

------------------

I**t , Uhh , biarlahh namaa dirahsiakan . I**t , mimi bukan ta syg I**t , sayang sangaad . I really meant it . Mimi mintaak maaf . Mimi kate bg mimi mase kann ? Tapi , mimi ta tahuu sampai bilaa , i**t punn tahuu mimi ta boleyy . Tapi I**t kate I**t tunggu ? Knp ? Mimi ta boleyy . Mimi punn haraap mimi boleyy jadi part of you , tapi boleyy ke ? Tengs sbb care pasal mimi . Tapi , I**t bg laah mimi mase settle kan sume ni dlu okeyy ? Mimi beserahh jea . I**t kate I**t boleyy time mimi ? Ta , mimi ta boleyy buad I**t macam tuu . I**t paam kan ape mimi ckp ?

I**t , macam ni laah kite kann ? Merenung masa dpn . masa akan dtg , yg kite sndry takan tahuu ape yg jadi . Once again , Mimi mintaak maaf .

------------------

R****i , knp laah baruu skrggg na bg tahu semua ? Hmm , knp laah msty buad mimi srba salahh lagy ni ? R****i kate , dahh lame na ckp , rupanyaa ni laah yea ? Dahh terlambaat . Jgn mulakaan okeyy ? Sorry sbb mimi kate mimi ta ready utk tuu . Tp knyataan nye mimi ta boleyy . Okeyy , sorry . Tengok laah ape dahh jd . Bilaa mimi ckp mcm tuu , mulaa jea buaad muke seposen kann ? Chat punn na tana jea . Okeyy , mgkn mmg ptot kot . lagy bagus mcm tuu kann ? Just forget evrything . Kita still kawan kann ? mimi MINTAAK MAAF .

------------------

Leganyaa dpt release everything , tlg laah , Bg aku buad keputusan yg betul , Aku teringin na mcm ni ,

Ohh , romantik kann ? Tapitapi , dgn sape jea aku boleyy mcm ni . =,=
Haishhh , dahh dahh . Tana fikir . Bbye -
sekaly lagi ,
M I N T A K M A A F
~


cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Monday, December 13, 2010

sedihhh weyyy .

Ahh , sob sob . Bodohh laa . Nape aku mesty CUT ?? Nape aku ta COPY ?? Tengok dahh hilaang . Haaa :'(

Soalan : kkq , na pix ?
Haa , aku na jawab ape ? Pix baru da hilaang .
Aku mmg da becitecite na bg pix tuu . Tapi ? Haa :'(

Sorry laah kalaw kowang rase bnde ni bnde kecik jea . 'Alaah , macam laah ta boleh snaap lagi '
Tahuu ta setiap gambaa yg aku snap . Aku msty simpan tahu ?? Takan buang . Biaa full lappy ni dgn gambaa aku . Haa .

Tolongg laah . kembalikan gambaa tuu :'(
T O L O N G laah :'(



cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Sunday, December 12, 2010

buad perangaai ,

HAHA - saya ta nyanyi - you belong with me - kenaa marahh - dgn bendaa-bendaa macam ni - 2 hari tana tego - klakaa gilaa - fine - off saja - saya mmg bodoh - ehh silaap - pandai - -

biasalahh wey , kalaw salah aku mmg berhari-hari laah na maafkan :)


W H A T E V E R !
cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Aww aww ♥

Hey peeps ! Kali ni aku na letaak gambaa jea banyaakbanyaak dalaam entry aku . Jgn tanyaa kenapa . HAHA .

Lokasi : Jj serembaan 2 , Seremban 3 tade Jj lagi kott :)
Waktu : Dalam lingkungan 8 - 10 malam kott :)
Aktiviti : Makan-makan , jalan-jalan , dll :)

Dari rumaah ayah da bsg . Sape lambat tinggal . HAHA . Mana mungkin ayah mahuu tinggalkan anak perempuan dya yg comel lote , ehemm , aku laah tuu :) Ehh , angah , kaw jgn sengih . Kaw ta masuk book . HAHA .

Macam biasa sampai jea terus menuju destinasi , perut masing-masing dahh lapa kott . HAHA . ayah paling lapa . ngee :D Makan dekaat Johny sajaa . Aku tasuke sebenaanyaa , tapi ikut jea laah kan .

Dahh order semuaa , kami masuk laah . Oke , sempat snaap ag ,

HAHA , like mother like daughter :)

jengjeng , Sorry semua , makanan sayaa sampai dulu . HAHA .

Air aku biasaa jea . Kaw tengok air adek aku . Tana kalahh . HAHA .

Bilaa makanan dahh sampaai , kaw tengok si Nawfal , ta padan kecik . Macam tahuu jea makan.

Oke , snap lagi dan lagi , bilaa perut dahh kenyaang . Ta bolehh na sumbaat :)
Air adek aku yg penohh td da abes . HAHA .
Kaw tengok dlm piring kecik tuu . Adaa sayur ann ?
Sorryy , sayaa bukan vegeterian . HAHA .
Semua bisingg aku membazir .


Haa , kejaap ehh . tengokk gambaa bawah ni . Apahal aku buad gayaa macam tuu ?
telampau kenyaang ? Ta mungkin . HAHA . Abaikan .


Oke , dahh laa tuu . asyik makan jea . HAHA . Kaw tengok ni adek aku punyaa keje .
Dalam kedaai punn na snaap . Gilaa weyy . Tapi aku join jugaak :)


Dahh dahh , kenaa balek . Haa ? Balekk ? Alaah . tana . na tydo sini . HAHA . Kaw jgn jadi gilaa mimie oii :) Bye , nahh . aku titipkan gambaa terakhir . buruk tapi lawa . HAHA . Gilaa !

Huhh , plastik Jj aku pegang . tade plastik laen ke ? HAHA .
Hari Plastik sedunia . Kena bayar 20 sen baru dapat plastik . HAHA .

cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Friday, December 10, 2010

welcome home , honey :)

Assalamualaikum , hee . jawaab laah :) oke , baguss . Act. I've something to tell you ! :) Family member sudaa betambaah . Wee . Whaat ? ehh , bukaan baby tuu , Ni baby laen . Baby ni ,
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ehh , bukaan aku ! Yg aku pegaang tuu !
Comel bukan ? :)

Tadi pegi beli ikaan , Alaah tuu mmg aktiviti family aku bilaa ikaan-ikaan sudaa bekuraang dalam akuarium . Hee . Lepaas tuu kenn , macam biasaa laah . Adaa rabbit dekaat kedaai tuu . Ohh , tibaatibaa teringat fifi . Fifi tuu rabbit kitorang dulu . Tapi da mati kena bahaam kucing tua yg rakus ! Huhh ! benci !

Oke , stop , skrg dahh ada yg baru , tapi aku takan lupaa fifi jugaak ! Sbb rabbit yg ni punn mata merahh macam fifi . Comelcomel ! Tapi rabbit comel ni tade name lagi laah . nanti kami fikirkan mau bagi nama apa . Ececehh :)

Tadi aku maenmaen nan dye kejaap . Sebelum bawak dye masuk rumaah baruu dye :) Rumaah kitorang laah :)



Alaah , comelnyaa dye !! ^_^

Tapi , as tuan yg baek , aku basuhh dulu rumah dye . Bersihbersih , tana bagi si Comel nihh kotor :)

Perhatian , sayaa ikhlaas buad ni utk dye ! :)

Haa , tengok laah nawfal , dye punn excited dapat rabbit baruu ! :)


Oke laah , na pegi maen same rabbit comel ituu !
Nanty aku story lagi oke ! :)

cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Thursday, December 9, 2010

Soko - Take My Heart




You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D

Wednesday, December 8, 2010

yeaayyy !

Aww aww , seronok sangaaad :) Haa . Na denga ceritaa aku ta ? mari dekatdekat , duduk rapatrapat , tatap skrin ini . PERHATIKAN ! haha . Sini laah . Na dengaa ta . Aku na bisik ni :) Semalam kaann . Alaa . aku cakaap ni kaw jangan jelouse taw ! Janji dulu ? Janji laah ! Haaa . Okeoke , ta jelouse kan ? Now , aku ceritaa :)

Semalam aku gaduh nan budaak kecik tuu kan ? Tapi sudaa baek laah :) Hee , ta bolehh gado lamelame . Na makan aty lamelame un ta gune kan ? lagi punn bukaan dye ta try pujuk aku . So , adil laah kan ? :)

Mulemule mmg dingin jea laah kan . Huhh , aku punyaa mood pun dahh terbaang berkeliaran . Tana balek . HAHA . Tapi , aty aku ni je . Ade taman . Try jugaak laah baek nan budaak kecik tuu :) hee . Tapi dah suratan ilahi , HAHA . Maka , aku pun menamatkan laah peperangan perasaan dgn dye . HAHA . Haa , amik kaw . Kan da kua sume . wee .

Dahh boringg tu kaan , ape lagi . video call :) Busaan laah :) Macam biasaa , gigi jadi topik terkenaal utk mengenakan aku ! haishh . Aku na kenaakan dye ape ? Taya laaah . Bia laah dye kenn , Tuu yg dye na . HAHA . tibetibe jea :)

Macam2 soalan dan macam2 jawapan yg kua semalam . Hee . Aku tanyaa dye , dye tanyaa aku . Sampai laah da penaat aku buad keje lagi . Keje ape ? Ni haa :)

Nampak ta mukaa aku ? Nampak kan ? tapi , ta nampak mukaa yg sebelaah tu kan ?? Haa . Tuu yg agaak tidak beragak . HAHA . Degil weyy , tana bukaak lampu . Hishh . Takut aina tejage . Alasaan jea kann ?? Hishh . Tapetape .

Lepaas tuu kan ? Agaakagaak dahh na subuh tuu , tibatiba pulaak dye tnya soaalan yg merapu lagi merepek . Haishh . Aku sensitif betul laah kan . Dye pegi tanyaa ape yg aku tasuke pasal dye. Bukan na cakap ape , aku tatao ape yg aku ta sukaa pasal dye . Tapi yg aku tahuu , satu bendaa yg palingg aku tasuke . Pasal dye sukaa sangaad nan Ka Ikin . Haha . cemburu butaa ? sukaa aty laah , butaa ke pekak ke , tuli ke . Yg penting tasuke beb ! :)

Haa , beberapa minit kemudiaan , dahh na betumbuk uww . HAHA . tade laah . aty aku yg ada taman uww jea terase sikit . hee :) Aduyy , tape , I'm strong girl :) kan kan ? Terimaa jea . semuaa up to him na berubaahh ke ta . oke ? :) (sebenanye mmg haraap sangaad dye berubahh) -soryy , akak jelouse tengok adek dgn kakak laen :(

Haa , tahu ta ? Ainaa da bangun . hee , dye jea ta tydo :) japjap , satu lagi , na bg tahuu , dye caring sangaad dgn aina . Manjaa gilaa . kan kan ? da laah comel aina tuu . Kalaw aku dapaat punn . haa , paam je laah kan .

Kaw tengok laa mukaa aku , sebenaanyaa aku sukaa gilaa tengok dye :) Tengok aina yg manjaa tuu :) Comel weyy . Tahuu ke dye tengaah buad apa ? Dye tengaah kejut ainaa laah . Na ajak pergi manda air terjun :) Hee , Aina pulaak , celikcelik jea na maen game BARBIE . Hee , aina aina :) Sukaasukaa !

Oke laah , da panjaang nih . Hee , Geraak dulu . Semogaa terhibur . Ahha .
p/s : adek , tengs gado dgn akak , HEE :D



cute girl and handsome guy , please click LIKE below :D